joi, 28 februarie 2008

Femeile si politica



Politica la moda


In ultima jumatate de secol, o evolutie in teoria politica o reprezinta contributiile din teoria politica feminista. Relaţiile de familie, sexualitatea femeilor sau relaţiile inegale în şcoală sau la locul de muncă sunt interpretate o dată cu apariţia teoriilor politice feministe ca relaţii politice, conform lozincii: “Ceea ce este personal, este politic”.
Avand in vedere zona feminina a politicii romanesti, ultimii ani au fost dominati de „haremul” lui Basescu, insa numarul nu mai conteaza cand exista calitate. Cea care a ocupat de multe ori prim-planul vietii publice este ministrul Macovei, insa la capitolul notorietate femeinina in politica a fost concurata de Elena Udrea. Ai grija ca daca nu-ti place Elena Udrea si o afirmi public, risti sa-l superi pe Basescu. Ceea ce nu se face. Doar e indragita de stapan! In mod special, in evidenta a iesit si Mona Musca, distinsa, dar inegala in luarile sale de pozitie, si, uneori, absenta de-a dreptul. Apoi, Norica Nicolai, femeia activist-liberala, scoasa in fata masiv in ultima vreme, soldat credincios care isi pune retorica in slujba unor cauze suspecte ale PNL.
Ca nota comuna, femeile lui Basescu, in special cele doua Elene isi datoreaza atentia tipului de relatie speciala pe care o au cu seful statului.
Evenimentul cel mai important al Conventiei OT-PDL a fost alegerea Elenei Basescu drept secretar general al organizatiei, prima functie importanta pe care o obtine in PD-L fiica cea mica a presedintelui. Doar nu va ganditi ca e „tare-n tata” asa cum se spune....nici ca ar fi avut Domnia lui vreun amestec.
Elena Băsescu a spus clar ca nu doreste ca prin aceasta functie sa culeaga roade pentru care nu a trudit si ca ea chiar daca o cheamă Basescu nu este mai mult decat o simpla tânără. Şi nu-i aşa? În epoca pe care cu justificată mândrie o numim a lu Băsescu n-are fiecare tânără din tara asta câte un gip negru de 70.000 de euro? Pentru care i-adevarat cine ştie cat a trudit. Si a mai spus secretara generala ca in SUA nimeni nu i-a reprosat lui Bush ca este baiatul lu tata. In politica intai trebuie sa ai notorietate ca altfel nu esti mediatizat si pe urmă te faci şi credibil zice doamna secretara generala.
Cine stie cat de capabila este mezina presedintelui - unii spun c-ar duce-o mintea. De cand face politica , domnisoara Basescu a stralucit mai ales in calitate de fotomodel pe tocurile de-o palma la defilarile de moda, iar odata stampila de domnisoara eleganta pusa....Unde-i presa?

Cat despre Irina Schrotter, creatoarea de moda si-a anunţat intentia de a candida la functia de primar al Iasului, explicand ca nu a făcut "nici un aranjament" cu vreun partid politic, urmand sa participe la alegeri ca independent. Afacerile sale din domeniul modei au fost o dovada ca Irina este o femeie de succes. Ramane de vazut daca moda femeilor de a-si croi drum in politică prinde deja contur.






Niciun comentariu: