miercuri, 12 martie 2008

Asterix si Obelix la Jocurile Olimpice

Asterix si Obelix la Jocurile Olimpice" de Thomas Langmann si Frédéric Forestier, cu Alain Delon in rolul lui Iulius Cezar este un film francez. Premiera modiala a filmului a avut loc, in Franta. In "Asterix si Obelix la Jocurile Olimpice", Alain Delon il va interpretat pe Iulius Cezar, iar actorul belgian Benoit Poelvoorde, pe Brutus. Din distributie mai fac parte Stephane Rousseau, Vanessa Hesller, Santiago Segura, Jose Garcia, Nathan Jones si Franck Dubosc, precum si peste 150 de figuranti. Noul film din seria Asterix si Obelix (Asterix la Jocurile Olimpice) si-a fixat actiunea in Grecia Antica. Asterix, interpretat de Clovis Cornillac, Obelix (Gérard Depardieu) si credinciosul Dogmatix calatoresc in Grecia pentru a veni in ajutorul prietenului lor, Alafolix, bolnav de chinurile dragostei.
Aflati la vanatoare, Asterix si Obelix afla de la un soldat roman ca se vor tine Jocurile Olimpice. Soldatul cu pricina se antrena, astfel ca cei doi prieteni pot sa ii demonstreze, ajutati de cunoscuta lor potiune magica, ca sunt pregatiti pentru a participa ei insisi la acele jocuri. Asa ca decizia este luata: Asterix si Obelix se vor duce sa participe la Jocuri.Suspansul comediei ia nastere atunci cand cei doi descopera ca potiunea lor magica este interzisa de regulamentul Jocurilor Olimpice (evidenta referire la chestiunea dopajului in lumea reala), astfel ca se vad nevoiti sa incerce sa invinga doar prin forta proprie.
Filmul se doreste a fi o comedie clasica, asa cum ne-a obisnuit genul pana acum. Avem parte de la gafe si gesturi comice pana la situatii pline de umor.
Alafolix, interpretat de Stephane Rousseau, este indragostit lulea de printesa Irina, careia ii da viata Vanessa Hesller, la mana careia ravneste si Brutus (Benoit Poelvoorde). Pentru ca in dragoste si razboi este permis orice, Brutus intentioneaza sa joace murdar, astfel ca i-a angajat pe Doctormabus - "magicianul mistic" si pe Scapus - "inventatorul nebun" pentru a creste performantele echipei romanilor la Jocurile Olimpice, deoarece invingatorul castiga si mana printesei Irina.In paralel, galii aud ca romanii planuiesc sa-l trimita pe legionarul Gluteus Maximus sa reprezinte Roma la Jocurile Olimpice, si isi trimit propriii campioni, Asterix si Obelix, la marele eveniment sportiv. Oficialii greci au interzis Potiunea Magica ca fiind un stimulant artificial, astfel ca galii sunt acum pe cont propriu.
Povestea seriei "Asterix si Obelix" pleaca de la un vis de copilarie. Mare fan al albumelor lui Goscinny si Uderzo, Thomas Langmann visa de multa vreme sa aduca aventurile lui Asterix, micutul gal, pe ecran.
Asterix la Jocurile Olimpice" marcheaza si debutul in cinematografie al unor sportivi de top sau al unor vedete foarte iubite de public: David Beckham, fostul pilot de Formula 1 - Michael Schumacher, Zinedine Zidane, top-modelul Adriana Karembeu, Jamel Debbouze, Amelie Mauresmo si Tony Parker. Alain Delon va da viata unuia dintre cele mai amuzante personaje: Caesar.
Costumele utilizate in film au fost realizate la Paris si la Maroc. Pentru constructia armelor, sabiilor, platoselor si coifurilor a fost creat un atelier special la Alicante. Coafurile au necesitat, pe langa 300 de peruci, numeroase cozi, mustati si barbi, realizate din par natural in ateliere speciale din Franta, Belgia si Anglia.

Niciun comentariu: