luni, 31 martie 2008

“Ziaristii sunt tributari obiceiurilor noastre balcanice”




Presedintele Traian Basescu a acuzat jurnalistii ca sunt tonomate cu euro, care vorbesc la comanda. Presedintele a sustinut ca dictatura tonomatelor este inadmisibila intr-o democratie. Mai mult, Basescu a spus ca mogulii de presa vor sa preia controlul asupra institutiilor statului si ca il ataca prin intermediul jurnalistilor-tonomat.


Functionar public: In ultimul timp s-a cam uitat ca menirea jurnalistilor este de a informa populatia despre ceea ce se intampla in tara noastra, ziarele devenind un loc unde te poti razboi cu adversarii politici. In general, ziaristii sunt niste persoane fara constiinta care, probabil, si-ar publica si viata personala. Sunt si ziaristi care isi fac treaba, dar foarte putini, iar pana la urma si ei sunt facuti sa taca, “se dau pe brazda cu ceilalti”.

Inginer: Jurnalistii ai si ei un rol destul de important in media romaneasca, pacat ca unii dintre ei sunt “tributari obiceiurilor noastre balcanice”. In mod cert, jurnalistii trebuie sa ia atitudine in ceea ce priveste “imaginea” din politica romaneasca. Acestea trebuie sa fie sanctionate intr-un fel. In acest mod, legislatia romaneasca trebuie sa sufere modificari majore. Jurnalistii ar trebui sa fie impartiali intr-o oarecare masura.

Consilier juridic: Nu stiu daca pot sa spun ca am o parere buna sa rea. Ideea e ca sunt si jurnalisti dedicati profesiei, jurnalisti care reusesc sa capteze nu doar atentia publicului, dar si sa ofere o buna informate a acestuia, insa sunt si unii care nu prea au ce cauta in media romaneasca, drep dovada “scandalurile” pe care acestia le provoaca fara a avea macar un dram de adevar.

Niciun comentariu: