joi, 10 aprilie 2008

"Lucrurile serioase se pun pe prima pagina"

Chiar si atunci cand e relevanta, informatia politica lipseste. Nu conteaza cat de important este summit-ul, vrei sa stii cum a fost intampinat Bush? Tabloidele au completat randurile cu subiecte usurele despre vedete, subiecte cu impact maxim pentru dezvoltarea culturii noastre generale. Toti stim cat de important este summit-ul, asa ca trebuie sa stim si cat de deocheate sunt filmele vizionate de Bush. Tabloidele ne mai improspateaza memoria cu celebrele actrite porno.
Pregatirile la Palatul Parlamentului au inceput din timp, s-au tras cabluri, s-au pus machete, s-a facut curatenie, au disparut cersetorii, s-au plantat copaci…acum, totul a revenit la normal. Despre pregatiri tot s-a scris. Daca tot e summit, daca tot a acaparat primele pagini ale celor mai importante publicatii, in lada cu subiecte nu puteau sa ramana ratacite blanurile de vulpe sau curelele din crocodile care au facut parte din prezentare lui Bote, care au fost apreciate la superlativ de cele mai importante doamne ale lumii.
Lucrurile serioase se pun pe prima pagina.
Hotelul Marriot din Bucuresti s-a transformat intr-o adevarata fortareata in vederea primirii presedintelui american, insa usile nu de deschideau usor, petele de pe covor nu au fost scoase, curatenie in bucatarie nu era, la toaleta nu erau periute de dinti, iar canalele de la tv sunt putine…Mai mult, treptele de la cada (care este cam mica pentru pretentiile hotelului) sunt o adevarata capcana. Tabloidele au scris despre ce au vrut, printre care tot despre praful de doua degete din societatea noastra care acopera politica romaneasca.
Sefii de state sau de guverne prezenti la summitul NATO nu au acaparat intreaga atentie a ziaristilor, insa sotiile acestora au facut o puternica impresie. In absenta primei doamne a Frantei, Carla Bruni, titlul de cea mai frumoasa sotie a fost castigat, fara drept de apel, de Mehriban Aliyeva, prima doamna a Azerbaijanului. Aceasta l-a lasat mut de uimire pe Calin Popescu Tariceanu.
Unii au fost interesati de prostituatele care si-au marit tariful in preajma summit-ului, pentru ca Summit-ul NATO a fost asteptat cu emotie de fetitele dulci din Bucuresti.
Si, totusi, barurile din Bucuresti n-au mai fost populate ca de obicei.

Niciun comentariu: