luni, 7 aprilie 2008

Revista presei - 7 aprilie 2008

Ziarul de Iasi

Judetul, spart in sapte

Ziarul de Iasi prezinta, in premiera, harta colegiilor electorale uninominale dupa care vor fi alesi parlamentarii in toamna acestui an, asa cum a iesit aceasta dupa negocierile partidelor politice locale.
Liderii celor mai importante partide din Iasi s-au intalnit sambata trecuta in secret si au schitat impreuna harta viitoarelor colegii uninominala din judet. Intrevederea a avut loc in Sala Verde a Casei Patrate. (continuare Ziarul de Iasi).

Primaria face dosare cu comportamentul taximetristilor

Taximetristii vor fi mult mai bine supravegheati de autoritati. Noile prevederi legale intrate de curind in vigoare aduc ca noutate intocmirea unui cazier de conduita profesionala al acestora. Baza de date va fi mentinuta la nivelul Primariei si va contine detalii despre fiecare taximetrist cu atestat din municipiu. In general, cazierul de conduita profesionala al taximetrisului va contine abateri de la o relatie normala intre conducatorul auto si client. (continuare Ziarul de Iasi).

Sabin Balasa, ultima tusa

Sabin Balasa a fost condos alaltaieri la Iasi pe ultimul drum de cateva sute de persoane. Pe 1 aprilie, unul din cei mai cunoscuti artisti romani s-a stins. (continuare Ziarul de Iasi).

Un detinut roman a murit in Polonia prin infometare

Anchetatorii din Cracovia investigheaza cazul unui roman, inchis pentru furt, care a murit dupa ce a intrat in greva foamei, iar autoritatile au intervenit prea tirziu din cauza unor proceduri legislative. Claudiu Crulic a murit in 18 ianuarie la Spitalul militar din Cracovia (Ziarul de Iasi).

Ziua de Iasi

Mort in firma miliardului Ionescu

Dupa un an de anchete, procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi au rezolvat dosarul mortii unui angajat al omului de afaceri iesean Sorin Ionescu, patronul SC Instalatii Grup SRL Iasi. Sorin Ionescu a fost la un pas de a fi trimis in judecata pentru ucidere din cupla, insa a scapat de toate acuzatiile, fiind nevoit sa vina in fata instantei de judecata doar in calitate de martor. (continuare Ziua de Iasi).

Partidul prefectului arestat si-a lansat candidatii la alegerile locale

Intr-o atmosfera festiva, pigmentata de dansuri irlandeze si ritmuri dance, liberalii ieseni si-au lansat candidatii la primariile din judet, dar si candidatul la sefia Consiliului Judetean Iasi. Organizatia care l-a sprijinit pe Radu Prisacaru, fostul prefect al judetului, care a sfarsit prin a fi incatusat, a propus un tandem format din Cristian Adomnitei, actualul ministru al Educatiei si Cercetarii, cu care liberalii spera sa castige Primaria municipilui Iasi, dar si deputatul Traian Dobre, care va fi candidatul PNL pentru CJ Iasi. Despre acesta din urma, cotidianul Ziua de Iasi a aratat in mai multe randuri ca a fost implicat in afaceri imobiliare nelegale. La evenimentul desfasurat sambata la Sala Polivalenta a fost prezent si rim-ministru Calin Popescu Tariceanu, presedintele PNL (continuare Ziua de Iasi).

Nicolina, inapoi la stat

In mai puin de o luna de zile, Nicolina SA va putea revenbi sub tutela statului. Dupa ce a trecut mai bine de un an de zile de cand firma brasoveana Concept Investment SRL a achizitionat pentru 11 miliarde EURO active de la fabrica ieseana, nici pana in prezent nu a facut platile necesare (continuare Ziua de Iasi).

Profetii despre globalizare

Vlad Hogea: Comisia Europeana statua, in Raportul pe anul 1997, ca "globalizarea poate fi definita ca procesul prin care pietele si productia unor tari diferite devin interdependente – o interdependenta din ce in ce mai accentuata, urmand dinamica inregistrata de comertul de bunuri si servicii, de fluxul de capital si tehnologie". Astazi, este unanim recunoscut ca mijloacele de comunicare (dintre care Internetul a avut, in ultimul deceniu, un rol covarsitor) reprezinta un factor favorizant al globalizarii (continuare Ziua de Iasi).

Studentii sunt saraciti de fluctuatiile Euro

Pentru ca in lunile aprilie-mai trebuie sa plateasca taxa de scolarizare la facultate, stabilita in moneda europeana, studentii se vad nevoiti sa scoata mai multi lei din buzunar pentru a acoperi diferentele rezultate din creserea constanta a Euro (continuare Ziua de Iasi).

Oprea face catalogul gropilor si santierelor din Iasi

Dumitru Oprea ii invita de ieseni sa-I trimita informatii si poze cu gropile din Isi sau in legatura cu promisiunile electorale nerespectate ale primarului Gheorhe Nichita (continuare Ziua de Iasi).

Evenimetul

Asfalt tango!

In fiecare an, primariile includ in bugete si sume pentru astfel de lucrari, dar niciodata nu sunt bani pentru finalizarea lor. Un sondaj de opinie a aratat ca aproape 40 la suta dintre suceveni nu sunt multumiti de starea infrastructurii rutiere.

Primarul Sucevei a plantat arbusti cot la cot cu angajatii Termica

Vremea capricioasa nu l-a impiedicat, sambata, pe edilul-sef al municipiului Suceava, Ion Lungu sa puna umarul, alaturi de angajatii Termica, la refacerea spatiilor verzi, distruse in urma lucrarilor de reabilitare la reteaua de termoficare a orasului, executate in toamna anului trecut.

Jurnalul de Est

Garda Financiara a intrat cu barda in mafia evazionistilor

De la inceputul anului comisarii de la Garda Financiara Iasi au reusit sa dea lovitura dupa lovitura patronilor de firme care deruleaza operatiuni comerciale oculte si celor care actioneaza la limita legii.(continuare Jurnalul de Est).

Sabin Balasa a fost condus pe ultimul drum de zeci de admiratori

Zeci de ieseni care i-au iubit opera, precum si zeci de personalitati culturale si politice au venit simbata in Sala Pasilor Pierduti de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ (UAIC) pentru a-i aduce un ultim omagiu celui care a fost pictorul Sabin Balasa. Artistul, care a primit post-mortem titlul de cetatean de onoare al Iasului, a fost inmormintat simbata linga Vasile Pogor si Garabet Ibraileanu.(continuare Jurnalul de Est).

Flaiser anunta plecarea din PS impreuna cu mai multi primari

In proportie de 99%, actualul saf al CJ va fi candidatul PD-L la Consiliului Jude]ean, plecarea sa putand provoca un adevarat cutremur in filiala condusa de Gheorghe Nichita (continuare jurnalul de Est).


Flacara Iasului

A inceput lupta pentru putere

Liberalii ieseni si-au lansat oficial candidatii la alegerile locale. Cristian Adomnitei si Traian Dobre formeaza echipa care va incerca sa castige competitia pentru fotoliul de primar al municipiului Iasi, respectiv de presedinte al Consiliului Judetean (CJ). Senatorul Dan Carlan il indeamna pe Lucian Flaiser, presedintele Consiliului Judetean, sa intre oficial in PD-L. Dumitru Oprea, candidatul PD-L la Primarie, va incepe de astazi numerotarea celor "sase sute de probleme ale Iasului" (continuare Flacara Iasului).

Sabin Balasa a plecat pe ultimul drum

Sute de persoane l-au petrecut sambata pe ultimul drum pe pictorul Sabin Balasa. Dupa o procesiune de sase ore, trupul maestrului a fost depus in cripta de pe "Aleea criitorilor" de la cimitirul Eternitatea (continuare Flacara Iasului).

Inca un pas spre ieftinirea gigacaloriei

Proiectul de hotarare pentru acordarea unei scheme de sprijin centralelor de termoficare care produc energie in cogenerare a fost finalizat. Acesta urmeaza sa fie analizat de reprezentantii Ministerului Economiei si Finantelor si apoi propus spre aprobare Guvernului. Prin acordarea acestor bonusuri la energia produsa, autoritatile centrale vizeaza reducerea pretului gigacaloriei si reducerea noxelor (continuare Flacara Iasului).

Comert ilegal cu cereale

Garda Finaciara Iasi a identificat o firma care facea comert ilicit de cereale, incercand sa fraudeze statul prin neplata taxelor si impozitelor. Astfel, conform datelor din documentele de transport prezentate la punctele de trecere a frontierei de catre firma SC Totex Metal SRL Iasi, aceasta achizitiona cereale din Ungaria, cu toate ca firma se afla in procedura de lichidare. In acelasi timp, valabilitatea sediului social al firmei era expirat, iar administratorul societatii nu putea fi identificat. Transporturile de cereale efectuate de aceasta firma erau directionate prin telefon de diverse persoane catre adevaratii beneficiari.

Niciun comentariu: