duminică, 20 aprilie 2008

Se poarta "emo"

Un adevar universal este ca moda se schimba. Aici intra si tendintele in materie de coafuri. In ultimul timp am observat o evolutie sau pur si simplu o schimbare de la parul scurt la un look mai “natural”, la un par intins si drept. Stilurile vor fi cu un par din ce in ce mai lung si mai romantic apoi vor trece de la par cret la par intins, de la culori subtile la suvite si vopsit in culori intense. Moda exista, iar cei “atinsi” au in general varsta cuprinsa intre 12 si 16 ani. E ciudata moda asta emo, un fel de moda unisex.
Pe strada vezi un soi de domnisoare distruse, dar trendy. Parul intins cu placa, fard cat incape, haine negre si suflete distruse. Se spune ca tinerii emo au ca motto “Viata mea e un dezastru, vreau sa plang” si sunt asociati trendului goth, sunt putin tru. Cam asta se poarta in primavara asta. Stilul modern domina in randul celor “distrusi”. Timizi si sensibili dar cu tendinte de automutilare sau chiar sinucidere. Pe strada merg in grupuri de patru sau cinci. Cum ii recunoasti? Blugi stramti, breton lung, intins pe o parte a fetei, care acopera unul sau chiar amandoi ochii, parul drept, negru cu suvite rosii sau albastre. Asa ca daca vrei sa fii emo trebuie sa ai o coafra emo, sa asculti o muzica emo. Un emo se repecta.
Unii specialisti in domeniul psihologie au demonstrat ca aceasta stare nu apare doar de dragul de a fi “emo” ci de pe urma unor traume ce au modificat modul de a gandi, de a actiona. Mare descoperire, geniala chiar. Daca ascult un vers care deprima trebuie sa-mi tai venele, daca nu mi-a placut telenovela ma sinucid...o moda noua, serios. Ma intreb ce viitor au acesti copii distrusi, ce vor face ei in viata? Sa speram ca nu se extinde moda asta trendy..cu zile numerate, sa nu cumva, fereasca Dumnezeu, vreo vedeta sa-si taie venele sau sa se sinucida in direct daca ii spui ca nu-ti place moaca ei. Cu generatiile astea noi..traume..suflete distruse.. isi mai gasesc si psihologii ceva de treaba.

Niciun comentariu: